Om oss


Företaget

Nordic Financial Consulting AB grundades i november 2022 av två erfarna konsulter med bakgrund från en av Europas ledande konsultfirmor inom den finansiella sektorn. Vår specialisering inom riskområdet ger våra medarbetare en djup expertis som utmärker oss på marknaden.

Vår starka lokala närvaro på den svenska finansmarknaden ger oss en unik konkurrensfördel då vi har en nära och djupgående förståelse för marknaden och dess aktörer. Genom att vara uppdaterade om de senaste regleringarna inom den finansiella sektorn positionerar sig NFC som en pålitlig partner som hjälper finansiella företag att möta de ökande kraven från tillsynsmyndigheter.

Vi strävar efter att erbjuda skräddarsydda lösningar som är skapade för att möta våra kunders unika behov och anpassade efter de specifika utmaningar som den svenska marknaden kan innebära. NFC är din engagerade partner för att säkerställa att din riskhantering är både effektiv och i linje med de senaste marknadsutvecklingarna och regleringarna.

building, city, business-4803602.jpg

Våra anställda

Våra medarbetare på NFC har en stark kvantitativ profil, med inriktning mot civilingenjörer som innehar en masterexamen inom finansiell matematik. Denna akademiska bakgrund, tillsammans med omfattande branscherfarenhet, ger dem förmågan att effektivt hantera och analysera komplexa finansiella data, modeller och de senaste regelverken. Vi är stolta över att ha specialister som kombinerar hög matematisk kompetens med djup regulatorisk expertis, och som är hängivna till att leverera högkvalitativa tjänster till våra klienter.

Markus Ahlgren

vd & Partner

Markus är civilingenjör från KTH med master inom finansiell matematik och har lång erfarenhet från ett av Europas ledande konsultföretag i den finansiella sektorn. Han har specialiserat sig på riskhantering och regulatorisk rapportering för finansiella företag och har expertis inom regelverk som CRR och IFR.

Simon Måssebäck

CFO & Partner

Simon är civilingenjör från KTH med master inom finansiell matematik och erfarenhet i riskhantering och rapportering för finanssektorn. Han har lång erfarenhet från ett av Europas ledande konsultföretag i den finansiella sektorn och har varit Group Head of Capital i en nischbank. Han har expertis inom regelverk som CRR och IFR.

Hugo Thoursie

Consultant

Hugo är civilingenjör från KTH med en master inom finansiell matematik. Han har under sin tid på KTH även tagit extrakurser inom företagsekonomi och juridik. Under sista året på KTH jobbade han som managementkonsult i Stockholm.

Knut Dahlström

Consultant

Knut är civilingenjör från KTH med en master inom finansiell matematik och erfarenhet inom kreditriskmodellering inom bank och hos betaltjänstleverantör. Han har också erfarenhet inom redovisning på värdepappersbolag i Stockholm.

Rulla till toppen